FAQs

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να παίξει κάποιος με το σύστημα ENGINO ;

Το σύστημα ENGINO έχει δοκιμαστεί με παιδιά του συνδέσμου των εκπαιδευτικών και του τμήματος Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου . Έχει βρεθεί ότι τα μικρά μοντέλα μπορούν να κατασκευαστούν ακόμη και από 5 χρονών παιδιά . Μεγαλύτερα και σύνθετα μοντέλα είναι πιο κατάλληλο για παιδιά 8-12 ετών , και τα μοντέλα ρομποτικής και μεγάλων κατασκευών απευθύνονται τόσο σε εφήβους - νέους όσο και σε μεγάλους , όπως είναι περισσότερα μοντελικά χόμπι.

Πώς θα ωφεληθεί το παιδί μου από το παιχνίδι ENGINO ;

Το σύστημα ENGINO αποτελεί διασκεδαστικό παιχνίδι και εκπαιδευτική επιλογή . Τα παιδιά μπορούν να παίξουν μόνα τους ή με την οικογένεια , τους συμμαθητές και τους φίλους τους . Η Δημιουργικότητα δεν έχει όρια με το σύστημα ENGINO . Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια κατασκευών , τα παιχνίδια ENGINO είναι μακράς διαρκείας, τα παιδιά μπορούν συνεχώς να φανταστούν και να οικοδομήσουν διαφορετικά μοντέλα και να ανακαλύψουν νέες δυνατότητες του συστήματος ENGINO. Έχει αποδειχθεί από τους ακαδημαϊκούς ότι το σύστημα ENGINO βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τις αναλυτικές και δημιουργικές τους δεξιότητές και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις σε θέματα τεχνολογίας και της φυσικής με ευχάριστο τρόπο.

Ποια είναι η ποσότητα των εξαρτημάτων συγκρινόμενη με τιμή και απόδοση ;

Συνήθως τα παιχνίδια κατασκευής αναφέρονται στον αριθμό των εξαρτημάτων που περιέχονται σε ένα σύνολο, ως ένδειξη της αξίας της συνολικής κατασκευής. Με το σύστημα ENGINO στην πραγματικότητα καταρρίπτεται , επειδή το σύστημα είναι μοναδικό και ο σχεδιασμός των εξαρτημάτων επιτρέπει πολλαπλές συνδεσιμότητες ταυτόχρονα σε όλες τις κατευθύνσεις. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει ανάγκη για ενδιάμεσες συνδετήρες μεταξύ ράβδων ενώ οι ράβδοι ENGINO χρησιμοποιούνται επίσης και σαν συνδετήρες! Το σύστημα ENGINO μπορεί να περιγραφεί ως ένας συνδυασμός του συστήματος τούβλου και χωρικών υποδοχων και το σύστημα ράβδου. Σε συνέπεια των ανωτέρω, με το σύστημα ENGINO μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μοντέλο που χρειάζεται περίπου το ήμισυ από τα τμήματα που θα απαιτούνταν με οποιοδήποτε άλλο συμβατικό σύστημα! Επιπλέον, όσο τα μέρη του συστήματος ENGINO είναι μεγαλύτερα, το μοντέλο είναι επίσης μεγαλύτερο και πιο εύχρηστο. Τα τμήματα δεν χάνονται εύκολα και τα σύνολα μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους καινα δημιουργήσουν έναν τεράστιο αριθμό κατασκευών. Επειδή ο αριθμός των τμημάτων είναι πράγματι παραπλανητικός, έχουμε εισαγάγει ένα νέο όρο που ονομάζεται σημεία σύνδεσης που δείχνει πόσες συνδέσεις είναι δυνατόν να γίνουν με τα συγκεκριμένα μέρη που περιέχονται σε κάθε σετ.

Πόσες σειρές προϊόντων προσφέρετε ;

Προσφέρουμε 10 σειρές που συνολικά έχουν 55 προϊόντα και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τιμών, ηλικίας και επιλογής.
Η Βασική σειρά INVENTOR έχει αναπτυχθεί με κύριο σκοπό την μεγιστοποίηση της δημιουργικότητας και της φαντασίας. Σε αυτό το εύρος πολλά διαφορετικά μοντέλα μπορούν να δημιουργηθούν από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από αυτοκίνητα έως μοτοσικλέτες, από αεροπλάνα έως γερανούς, από δομές έως μηχανές, από ζώα έως και ρομπότ!
Η Σειρά INVENTOR PRO είναι η τελευταία σειρά και είναι η πλέον κατάλληλη για μέσους και προχωρημένους χρήστες που κυριολεκτικά παίζουν για να εφεύρουν! Τα μοντέλα που δημιουργήθηκαν με αυτά τα σύνολα είναι μεγαλύτερα , πιο περίτεχνα και, επίσης, ενσωματώνουν τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο προηγμένος κινητήρας που συμπεριλαμβάνεται μπορεί να μπει σε λειτουργία με το ενσύρματο τηλεχειριστήριο, αλλά επίσης μπορεί να συνδεθεί και με το ENGINO Solar panel και με τη νέα ENGINO Ρομποτική Πλατφόρμα (ERP).
Η Σειρά INVENTOR UPGRADE έχει δημιουργηθεί για να επιτρέψει στους χρήστες να επεκτείνουν τις υπάρχουσες σειρές τους, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν τα μεγαλύτερα σύνολα στο πλήρες κόστος. Τα σετ αναβάθμισης ξεκινούν από τα 20 μοντέλα και καλύπτουν κάθε βήμα μέχρι 80 μοντέλα.
Η Σειρά SOLAR POWER χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά πάνελ για να αναδείξουν τα διάφορα μοντέλα και τις υβριδικά λειτουργίες, ερχόμενη σε επαφή με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Η υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή έφερε στην προσοχή μας την ανάγκη να σώσουμε τον πλανήτη με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Σειρά MEGA STRUCTURES καταδεικνύει την ικανότητα του συστήματος ENGINO να χτίσει τεράστια μοντέλα εντυπωσιακά σε μέγεθος και το στυλ. Η σειρά καλύπτει διάσημο Κατασκευές, όπως ο Πύργος του Άιφελ και τεχνολογικά θαύματα, όπως το London Eye.
Η Σειρά ECO BUILDS βασίζεται σε μια νέα καινοτομία του συστήματος ENGINO που συνδέει τo ξύλο οξιάς με πλαστικό. Η χρήση του ξύλου μειώνει σημαντικά τα πλαστικά μέρη και οδηγεί σε πιο αποτελεσματική ανακύκλωση και καθιστούν το προϊόν αυτό μια φιλική λύση του περιβάλλοντος.
Η Σειρά PICO BUILDS αποτελεί την ιδανική σειρά για να έρθει κάποιος σε επαφή με το βραβευμένο σύστημα ENGINO με χαμηλό κόστος. Με κάθε σετ παιδιά μπορούν να οικοδομήσουν ένα πλήρως λειτουργικό μοντέλο με εξειδικευμένα χρώματα για να τονίσει το συγκεκριμένο μοντέλο
Οι σειρά PICO σβούρες είναι μια νέα σειρά από πολύχρωμα σβούρες. Κάθε σετ περιέχει ένα ειδικό συστατικό υποστήριξη σβούρας, ένα τυπωμένο χρωματιστό δίσκο και μια τμήματα ENGINO.
Όταν και τα 3 ΣΕΤ συνδυαστούν, 3 μοντέλα αεροπλάνα και ελικόπτερα μπορούν να συναρμολογηθούν!
Η ENGINO ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ (ERP) είναι ειδικά σχεδιασμένο για νέους και λαμβάνει υπόψη τις πλέον σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές της μάθησης. Ο ERP τεχνολογικός σχεδιασμός και ανάπτυξη προσεγγίζεται ως μια ανοδική επεκτασιμότητα στην οποία τα παιδιά πρέπει συνεχώς να ανακατασκευάζουν τις ιδέες που σχηματίζονται στα προηγούμενα επίπεδα με νέες έννοιες ανώτερης τάξης που αποκτήθηκαν στο επόμενο επίπεδο.
Η Σειρά MECHANICAL SIENCE έχει αναπτυχθεί για τα σχολεία και τα άτομα που θέλουν να συνδυάσουν τη θεωρία με την πράξη. Η σειρά ασχολείται με τα βασικά θέματα της μηχανικής και απλές μηχανές σε ένα συναρπαστικό και διασκεδαστικό τρόπο, που οδηγεί τα παιδιά στην επίτευξη της γνώσης μέσα από πειράματα σχετικά με χειρονακτικές δραστηριότητες. Επεκτείνεται επίσης για την κάλυψη άλλων σημαντικών επιστημονικών θεμάτων, όπως η επιστήμη των κατασκευών, γέφυρες, οι νόμοι του Νεύτωνα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Α.Π.Ε).

Τα σετ ENGINO περιλαμβάνουν τον κινητήρα ή άλλες νέες τεχνολογίες ;

Το σύστημα ENGINO είναι το μόνο παιχνίδι που συμπεριλαμβάνει στην κατασκευή κινητήρες, ηλιακούς συλλέκτες και τηλεχειριστήρια σε πολλές από τις σειρές του, ενώ άλλα συστηματα προσφέρουν τις τεχνολογίες αυτές σε επιπλέον κόστος. Όταν τα μοντέλα είναι μηχανοκίνητα, τα παιδιά είναι πολύ πιο ενθουσιασμένα και μπορούν με πειραματικά μοντέλα να μάθουν για διάφορα θέματα της μηχανικής.

Πόσο οικολογικά είναι τα Set ENGINO ;

Η ENGINO δίνει μεγάλη προσοχή στην κατασκευή και τη διανομή των οικολογικών προϊόντων. Όλα τα προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, επειδή μπορούν να ανακυκλωθούν.Η ENGINO προσφέρει ηλιακά προϊόντα, όπου ο κινητήρας τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ αντί για μπαταρίες. Έχουμε επίσης ξεκινήσει τη βραβευμένη σειρά Eco Builds η οποία βασίζεται σε μια νέα καινοτομία του συστήματος ENGINO που συνδέει τo ξύλο οξιάς με πλαστικά μέρη. Η χρήση του ξύλου μειώνει σημαντικά τα πλαστικά μέρη και οδηγεί σε πιο αποτελεσματική ανακύκλωση και καθιστούν το προϊόν φιλική λύση του περιβάλλοντος.

Προσφέρετε Εγγύηση ;

Σας προσφέρουμε τρία χρόνια δωρεάν εγγύηση σε όλα τα μέρη και 1 χρόνια Εγγύηση για τον κινητήρα. Αν το προϊόν έχει χρησιμοποιηθεί σωστά, τότε οποιοδήποτε ελαττωματικό ή κατεστραμμένο τμήμα θα αντικατασταθεί δωρεάν εντός της περιόδου που αναφέρεται.

Υπάρχουν Set ENGINO συμβατά με άλλα Set ENGINO ;

Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των προϊόντων ENGINO σε σύγκριση με άλλες μάρκες. H ENGINO χρησιμοποιεί την ίδια βιβλιοθήκη των μερών σε όλα τα προϊόντα, έτσι τα στοιχεία είναι συμβατά με όλα τα άλλα μέρη ENGINO και επιτρέπει στα παιδιά να συνδυάσουν σύνολα και κατασκευή μεγαλύτερων μοντέλων με μοναδικό περιορισμό τη φαντασία τους.

Είναι το σύστημα ENGINO καλύτερα από τα LEGO, Meccano, K'nex ή άλλες γνωστές μάρκες ;

Κάθε σύστημα κατασκευής διαθέτει μια διαφορετική αντίληψη και προσφέρει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Το σύστημα ENGINO δεν είναι συγκρίσιμο με αυτά τα συστήματα, καθώς αυτό είναι μια νέα καινοτομία με σημαντική διαφοροποίηση στο πώς τα μέρη συνδέονται μεταξύ τους. Είναι ένα απλό σύστημα Snap-fit, χωρίς βίδες ή εργαλεία που απαιτούνται για να ενταχθούν στα μέρη. Το βασικό σύστημα αποτελείται από μόνο 18 μέρη που μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε κατεύθυνση του τρισδιάστατου χώρου. Τα τμήματα ENGINO είναι μεγαλύτερα από ό, τι άλλα συστήματα και παρέχουν μια ωραία αίσθηση στα παιδιά, ενώ ο πολύ μικρός αριθμός διαφορετικών τμημάτων οδηγεί σε γρήγορη εκμάθηση. Τα μοντέλα μπορούν να τροποποιηθούν πολύ εύκολα με ενίσχυση της δημιουργικότητας και της φαντασίας, που οδηγεί στην επίλυση προβλημάτων τα οποία δεν είναι εύκολο να επιτευχθουν με συμβατικά σήματα. Τα περισσότερα κατασκευαστικά συστήματα μετατοπίζονται όλο και περισσότερο προς ρεαλιστικά μοντέλα και εγκεκριμένα προϊόντα και χρησιμοποιούν πολλά εξειδικευμένα τμήματα.. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται από την παραδοσιακή ποιότητα κατασκευής παιχνιδιών ο οποίος είναι « ατέλειωτες κατασκευές » και ό, τι μπορεί το παιδί να φανταστεί. Η ENGINO παραμένει εστιασμένη στις ακόλουθες αρχές τοποθετώντας τις εγγενείς ανάγκες του νεαρού εφευρέτη πάνω από τα μεγάλα τηλεοπτικά trends της αγοράς. Ένας τρόπος για να αναγνωρίσετε τις δημιουργικές δυνατότητες του κάθε συστήματος κατασκευής είναι να ελέγξετε πόσα μοντέλα μπορούν να κατασκευαστούν από το ίδιο σύνολο.Η ENGINO ξεπερνά όλες τις μάρκες σε αυτή την ικανότητα και έχει ξεκινήσει σύνολα που έχουν οδηγίες για περισσότερα από 100 μοντέλα!

Είναι συμβατά τα μέρη ENGINO με άλλα συστήματα κατασκευών ;

Τα μέρη ENGINO δεν είναι συμβατά με άλλα συστήματα κατασκευών, διότι αυτό είναι ένα νέο, καινοτόμο σύστημα με διαφορετική μεθοδολογία στην συνδεσιμότητα.

Μήπως Η ENGINO καλύπτει κάποια ιδιαίτερα μαθήματα που διδάσκονται στα σχολεία ;

Η ENGINO Mechanical Science το οποίο είναι η εκπαιδευτική μας σειρά μπορεί να διδάξει τα θέματα της STEM Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και τα Μαθηματικά. Τα παραπάνω θέματα που καλύπτονται μέσα από εξειδικευμένες αναλύσεις των 11 διαφορετικών θεμάτων μοχλών, συνδέσεων, Τροχού, Άξονες, τροχαλίες, Gears, Κατασκευές Γέφυρες, Απλές μηχανές. Δυνάμεις ενέργειας και κίνησης.

Το σύστημα ENGINO που χρησιμοποιούνται στα σχολεία ;

Το σύστημα ENGINO χρησιμοποιείται σε σχολεία σε πολλές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, το Ισραήλ, τη Νορβηγία και τη Κύπρο και σταδιακά γίνεται ένα αναπόσπαστο τμήμα προγράμματος σπουδών του Σχεδιασμού και Τεχνολογίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις Το σύστημα ENGINO χρησιμοποιείται για τις δραστηριότητες αναψυχής σε σχολεία, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διδασκαλία του σχεδιασμού της τεχνολογίας και της φυσικής. Τα βιβλία δραστηριοτήτων και η θεωρία που συνοδεύει τη σειρά ENGINO Μηχανικών Επιστημών έχει γραφτεί από κορυφαίους εκπαιδευτικούς μαζί με το τμήμα εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρος με τις πιο πρόσφατες μεθοδολογίες διδασκαλίας STEM.

Υπάρχει βιβλιοθήκη εκπαιδευτικού υλικού το οποίο μπορώ να κατεβάσω και να χρησιμοποιήσω ;

Μέσω της ιστοσελίδας μας μπορείτε να κατεβάσετε οδηγίες για να χτίσετε διάφορα μοντέλα και να πάρετε ιδέες για διάφορες κατασκευές. Επίσης, μέσω ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε όλα τα διδακτικό υλικό που έχουμε αναπτύξει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας σε Κύπρο και το Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Μπορώ να κατασκευάσω περισσότερα μοντέλα από αυτά που αναφέρονται στο σετ μου ;

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η διαφορά του ENGINO σε σύγκριση με άλλες μάρκες. Προσφέρουμε τις οδηγίες για όλα τα μοντέλα που σχετίζονται με το σύνολο. Οι οδηγίες για ορισμένα μοντέλα δίνεται στο έντυπο φυλλάδιο που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, ενώ οι οδηγίες των υπόλοιπων μοντέλων μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα μας δωρεάν. Με το σύστημα ENGINO τα παιδιά δεν περιορίζονται μόνο στα μοντέλα που αναφέρονται στο σύνολο. Το σύστημα είναι τόσο ευέλικτο που επηρεάζει την φαντασία των παιδιών να εφεύρουν νέα μοντέλα. Εμείς συχνά λαμβάνουμε emails από τα παιδιά που μας δείχνουν τις εφευρέσεις τους!

Μπορώ να ανεβάσω δικές μου ιδέες, τα μοντέλα και τις δραστηριότητες ;

Φυσικά θα θέλαμε να γνωρίζουμε και να μοιραστούν τις ιδέες και τις δημιουργίες σας, είτε μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Facebook ή του ανεβάζοντας ένα βίντεο στο YouTube ή κάνοντας απλώς μερικές φωτογραφίες και την αποστολή τους σε μας μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τι γίνεται αν χάσω κάποια μέρη ή εγχειριδίων; Μπορώ να τα αντικαταστήσω ;

Μπορείτε να αγοράστε τα μέρη, τις οδηγίες και τα βιβλία σε πολύ χαμηλή τιμή από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.enginotoys.gr

Έχει ελεγχθεί το σύστημα ENGINO για την ασφάλεια ;

Το σύστημα ENGINO και τα παιχνίδια δοκιμάζονται ετησίως για την ασφάλεια σε ανεξάρτητο εργαστήριο και πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τα παιχνίδια όπως EN71, EN62115, οι PAH για την Ευρώπη και ASTMF963-11 CPSIA για τις ΗΠΑ. Είναι πιστοποιημένο στη Γερμανία από την εταιρία ΔΠΓ.

Που παράγονται τα ENGINO; Είναι το εργοστάσιο πιστοποιημένο ;

Τα παιχνίδια ENGINO κατασκευάζονται στο νησί της Κύπρος, πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο δικό μας νέο αυτοματοποιημένο εργοστάσιο το οποίο ελέγχεται από την TUV και έχει πιστοποιηθεί για ISO9001. Η παραγωγή βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και τον έλεγχο της ποιότητας με βάση τα πρότυπα BS6001-3 2859-3 και ISO.

Έχει κερδίσει το σύστημα ENGINO κάποιο βραβείο ;

Το σύστημα ENGINO έχει λάβει πολλά βραβεία από όλο τον κόσμο, όπως το Καλύτερο Πράσινο προϊόν και καλύτερο εκπαιδευτικό από τον Dr. Toy από τις ΗΠΑ, το πιο καινοτόμο παιχνίδι από το Toy Russia Organization και βραβείο καλύτερης δημιουργικής διασκέδασης από Tillywig Organization . Επιπλέον, Το σύστημα ENGINO έχει λάβει το καλύτερο SME βραβείο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το βραβείο Καινοτομίας από τον βιομήχανο Συνδέσμου στην Κύπρος.

To Σύστημα ENGINO κατέχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας και άλλα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ;

To Σύστημα ENGINO έχει αναπτυχθεί μέσω των ετών της έρευνας που διεξάγεται από μια ομάδα μηχανικών και των εκπαιδευτικών. Το R & D έχει συγχρηματοδοτηθεί από το κράτος και τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία που χορηγούν υψηλού επιπέδου ανταγωνιστική έρευνα. Υπάρχουν αρκετές ευρεσιτεχνίες και καταχωρημένα σχέδια που έχουν ήδη χορηγηθεί για το σύστημα όπως ENGINO ΗΠΑ D612,435S, CY2490, CY2532, 201320231425.4, US 11 / 307.229, δεκαεπτά βιομηχανικών σχεδίων και υποδειγμάτων 000.675.061 με 0.001 έως 17, οι εγγραφές σήμα της ΕΕ και των ΗΠΑ 006.698.161 αριθμό 3516245. Υπάρχουν, επίσης, άλλα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που εκκρεμούν.